17 Mart 2013 Pazar

Merhaba. Bu blogu açalı 1 yıl olmuş. Hayat gailesi çeşitli sebepler uğrayamadım. Şimdi vaktim ve isteğim varken bir blog yazma işine girişmem iyi olacak. Aylar önce burada yayınladığım 2. el ürün ilanları vardı. Hepsi elimde ve yeni sahiplerini bekliyorlar. 1 yıldır kullanılmadılar. Almak istediğiniz ürünler için butiknisan@gmail.com hesabından bana direk ulaşabilirsiniz.

16 Mart 2013 Cumartesi

Yıllar önce uçurtma avcısını okumaya başladım ama o zamanların siyasi havasından mı toplumda bu durumun oluşturduğu baskıcı zoraki duyarlılık hallerinden mi nedendir bilinmez kitabı okuyamadım. Oldukça sıkıcı geldi. Sonra evime taşınınca sevdiceğimin kitaplarını arakladığımda aralarından bin muhteşem güneş çıkmıştı. Varlığını bile unuttuğum halde bugün öylesine başladığım kitabı elimden bırakamadım. 100. sayfadayım. Umarım düşüncelerim değişmez çünkü soluksuz okuyorum.

14 Mart 2013 Perşembe

Dukan diyeti yaptım 14 gün falan. 3 kilo verdim hatta bazen alıp bazen verdim. Kurallarına da harfiyen uydum. Sonra noldu dıt dıt diye sinyal vermeye başladı vücut. Çocukluğumdan beri müzdarip olduğum sabahların yataktan kalkınca ve lavaboda eğilip kalkarken yoğun şekilde baş dönmesi tansiyon düşüklüğü yaşamaya başladım. Tuvalete tamı tamına 5 gün çıkamadım. Karın ağrısı mide bulantısı asla doyamayan bünye. Sürekli yemekten kaynaklanan gaz. Sonunda diyeti bıraktım. Karatay usulü doğal beslenme türüne geçtim. 4 gündür günde 2 öğün yiyorum. Sabahları kahvaltıda menemen ya da haşlanmış yumurta salatalık domates ceviz yiyorum. Akşamları bol salata balık ya da yoğurt bulgur pilavı. Midem rahat. Yorulmuyorum. Acıkmıyorum. Vücudum dinleniyor. Kilo vermek de işin bonusu oluyor.
Bir incelemeniz de fayda var diye düşünüyorum. İşlenmiş gıdalara ve her türlü yapay ürüne veda ettim. Yoğurdumu yeni aldığım yoğurt yapan fırında yapıcam ve ondan tereyağı yapıcam. Bakalım nasıl olacak.